FAQ & Contact

FAQ

In de Sterrekind Community ontmoet je gelijkgestemde mensen en kan je terecht met je vragen rondom opvoeding, ouderschap en hooggevoeligheid. Bovenin de roze balk zie je het menu, hier kan je een gewenste keuze maken. Bij menu Community heb je verschillende boards met onderwerpen waar je jouw vragen kan stellen of over jouw vragen kan lezen. Het is de bedoeling dat we elkaar inspireren, dus geef gerust antwoord op de vragen van elkaar, van elkaar kunnen we leren! Neem gerust een kijkje bij de verschillende menuknoppen en mocht je vragen hebben stel ze in de Community (klik op een board en stel je vraag). Veel succes en plezier!

Klik op je eigen gebruikersnaam, bijvoorbeeld @lindapeelen. Klik dan op het potloodje en vul hier jouw gegevens in. Hier kan je tevens kiezen voor optie: Privacy (je gegevens afschermen of zichtbaar). De instelling staat standaard op Zichtbaar.

Klik voor het inloggen op 'Wachtwoord vergeten?' en je kunt je wachtwoord wijzigen.

Een ontmoetingsplek! Samen kan je ervaringen uitwisselen en vragen stellen op het gebied van opvoeding, ouderschap en hooggevoeligheid. Het voordeel van de Community is dat je elkaar kan motiveren, adviseren, maar ook steun bij elkaar kan vinden. Die (h)erkenning bij elkaar vinden is ontzettend fijn! Een fantastische plek waar je wordt omringt door gelijkgestemde mensen.

Als je op je naam gaat staan, kan je klikken op Mijn profiel. Links kan je "Profielfoto wijzigen" kiezen. Momenteel wordt je hier doorverwezen naar Gravatar. Als je daar een account aanmaakt "Create your own gravatar" en er een foto aan koppelt, komt je foto ook hier in de Community te staan. In de toekomst gaat dit veranderd worden, zodat je hier gewoon een foto kan opladen, maar momenteel gaat het nog even via www.gravatar.com

Klik rechts bovenin op je foto en kies profiel. Hier kan je jouw gebruikersprofiel invullen. Klik op het potloodje en kies bij Privacy voor: Privé gegevens afschermen.

Als je een topic/berichtje hebt geplaatst kan je NA het plaatsen het vinkje rechts (half)bovenin: 'E-mail-updates?' aanvinken. Je ontvangt dan een mail in je mailbox als je een berichtje terug hebt. Als je antwoord geeft op een topic kan je het ook aanvinken. Als je het vergeten bent aan te vinken kan je het later alsnog aanvinken, het systeem onthoudt het. In een topic kan je ook andere deelnemers taggen (noemen) door het tekentje: @ te gebruiken en dan de naam van die persoon. Die persoon ontvangt dan helemaal bovenin (bij het donkerpaarse gedeelte) bij het belletje een rode notificatie waar je op kan klikken en de melding kan lezen.

Rechts onderaan een berichtje of onder een afbeelding kan je het sterretje/het woordje 'leuk' aanklikken. Je geeft hiermee aan dat je het berichtje leuk vindt en die persoon ontvangt punten (zie ook 'Wat is een leaderboard?').

In de Sterrekind Community zijn alle boards openbaar. Om te reageren en deel te nemen aan de Community moeten mensen zich eerst bij Sterrekind registreren. De groep online basis cursus 'Hooggevoelig kind' is alleen toegankelijk voor leden die de betaalde cursus volgen. Overige groepen kunnen worden aangemaakt door betaalde en niet betaalde leden, je kan zelf kiezen of dit openbaar, privé of geheim is. Lees meer bij: 'Wat zijn groepen?'

Klik op Home en dan op het board Inspiratieboard (onderaan). Kies plaats een pin, kies je foto en noteer titel en tekst. Kies dan de lange groene knop: plaats een Pin op Inspiratieboard. En je afbeelding staat nu op de homepage.

Klik op de naam van de andere deelnemers en er verschijnt een profiel van die persoon. Onder de foto van die persoon vind je een klein, vierkant, blauw knopje met afbeelding, daar kan je op klikken om iemand een berichtje te sturen.

Wil je in contact komen met andere deelnemers over een bepaald onderwerp? Kijk dan bij de verschillende groepen of maak zelf een groep aan, zodat je samen over een bepaald onderwerp kan praten. Je kan kiezen of deze groep openbaar, privé of geheim is. Een privé groep herken je aan het slotje (een openbare groep heeft geen slotje).

Je kunt een gratis account aanmaken door rechtsboven op 'Registreren' te klikken. Vervolgens vul je je gewenste gebruikersnaam en wachtwoord in en klaar!

Dit is een privé groep waar alleen deelnemers van de online cursus 'Hooggevoelig kind? Start bij de basis!' terecht kunnen. Deze vind je onder menuknop Groepen en heeft een slotje waaraan je kan zien dat het privé is.

Na betaling krijg je toegang tot een online cursus. Voor de cursus: 'Hooggevoelig kind? Start bij de basis!' kan je hier je betaling regelen: http://praktijk-sterrekind.com/online-cursus/

In de roze menubalk bovenaan, onder knop 'Info & Cursussen' vind je jouw aangekochte online cursus. Veel plezier.

Op het leaderboard worden de meest actieve deelnemers in de Community getoond. Je krijgt punten als je een topic (vraag) plaatst, liked of als je op een topic reageert. In de toekomst is er ieder kwartaal een leuke prijs voor de meest actieve deelnemer (coming soon).

Je kunt je topic dan sluiten. Dit doe je door in je bericht te gaan staan. Rechtsboven zie je een potloodje staan. Wanneer je hierop klikt, kun je het topic sluiten.

Ga hiervoor in je bericht staan. Rechts boven in je bericht zie je een potloodje staan. Wanneer je hierop klikt, kun je het bericht wijzigen of verwijderen.

Klik bovenin de roze menubalk op Community. Maak een keuze uit een board waar je vraag bij past. Klik op het board en dan op de roze knop 'Start een topic'. Geef je bericht een titel en plaats in het vakje eronder je vraag. Klik daarna op de groene knop 'Start topic'. Vink tevens het vakje rechts (half)bovenin 'E-mail-updates?' aan, zodat je een e-mailtje ontvangt als iemand een reactie heeft geplaatst. Lees verder bij 'Hoe ontvang ik reacties op mijn topics?' bij 'Het gebruik van de Sterrekind Community'.


Get in touch
Contactgegevens
Hulp nodig?

Voor hulp en vragen kun je terecht op ons forum. Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen en kun je zelf ook een hulpvraag inschieten.

Community